Jag funderar över många saker, tex över att skaffa höns, vissa perioder kan man tydligen få ganska många ägg per dag, och andra perioder inga alls, typ vintern, när man kanske behöver äggen bättre (tänk nu SHTF scenario där man kanske inte har möjlighet att göra så de producerar ägg året runt), visst vore det bra att kunna konservera äggen? Det gjorde man tydligen förr med hjälp av vattenglas! Dvs natriumsilikat och vatten, vilket gör att äggen kan hålla upp till ett år eller mer i rumstemperatur 🙂 Jag tänkte göra ett prepptest med det och skriva om resultaten här. Man kan tex köpa vattenglas här och läsa en beskrivning om hur man konserverar äggen här

Jag tror jag ska testa om man kan konservera ägg med vacuumförpackare med, det vore trevligt att kunna göra tycker jag, provskott här, tänker göra parallella tester med vattenglas och vacca tror jag. 

Iallafall, idag har jag startat ett långtgående prepptest med att konservera ägg, för att göra det lite extra spännande så konserverar jag äggen samma datum som tillverkaren hävdar att äggen är bäst före, dvs idag 20170817, jag kommer uppdatera inlägget då och då så ni ser vad som händer 🙂 

Mumsigt flamskyddsmedel (aka vattenglas), blandas med 9 delar vatten

8 ägg helt täckta av blandningen (burk från Ikea) 

Dagens datum, även sista förbrukningsdag för äggen enl förpackningen (ser att jag skrev fel datum, jaja, några dagar till så) 

Prepposten har fått en kompis, vad ska vi kalla den? 🙂 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s