Alla som läser detta använder en slags dator, preppers som vanliga, och alla har installerat appar/program för något syfte. Appar kan vara för underhållning eller till hjälp med något, jag tänkte ta upp några appar som kan vara till hjälp för preppers. 

Jag tycker om information som ger mig bättre beslutsunderlag eller hjälp med saker jag inte kan, kunskap är den bästa preppen man kan ha i alla situationer. 

 1. Sjukvård, röda korset har en bra app första hjälpendär man kan träna på olika situationer och få hjälp. Praktisk undervisning med videor, och den är sökbar för den situation man befinner sig i, det skadar inte att läsa igenom sakerna i förväg faktiskt. lite exempel nedan

 2. Det finns en offline informationssamling på engelska riktad helt mot preppers,  survival manual där man kan läsa om allt möjligt som är bra att veta, jag får inspiration och idéer därifrån till saker som är bra att tänka på ‘i förväg’  lite innehåll och exempel nedan 

  Etc.. 

 3. Knopar, man tycker jag jag borde komma ihåg några knopar från segling och scouter från tidigare, men nä. useful Knots, kan vara användbart.

 4. Som prepper jag jag lite extra mat hemma, och såklart en app som hjälper till att hålla lite ordning på den, food inventory där man kan scanna in matvaror med streckkoden och skapa sitt eget lager, när man scannar in en vara första gången fyller man i uppgifter för den, nästa gång dyker de uppgifterna upp automatiskt och man räknar bara upp antalet bullens man har tex 🙂 man kan knappa in sista datum med för en grupp av varor. 
 5. Jag gillar att mäta saker, androsensor  visar mätvärden från alla sensorer på telefonen, jag kan tex mäta ljus, ljud, magnetfält, atmosfäriskt tryck etc, vilket för mig kan svara på frågor jag har i preppsammanhang ibland. 
 6. Sedan tar jag med ett dokument i listan med som alla preppers borde läsa,  handbok i överlevnad som är en pdf man kan ladda ner till sin telefon med. Där kan man lära sig om ätliga växter i Sverige, om att överleva ute i naturen, hur kroppen klarar svält etc, good stuff. 
 7. Krisinformation, de borde ha haft en självklar plats bland prepp-apparna, synd att de inte lagade sin så den fungerade 😦 jag länkar inte in den här. 

Jag har några till appar som är för min prepping, men de kräver extra hårdvara med som alltid finns med i min edc, en liten tvmottagare som pluggas in i USB porten så man kan se tex nyheter, oavsett om den har någon annan täckning eller ej, en liten Geigermätare som pluggas in i hörlursingången (den är inte särskilt bra dock), samt en irkamera som pluggas in i USB den med, jag kan skriva lite om dem med om ni vill? 

  Ni får självklart tipsa mig om appar ni använder som passar bra in här så lägger jag till dem med er som källa, peta på mig på Twitter @myrstig bara. Det finns många fler prepp-appar, jag har bara provat en handfull. 

  Preppa på 🙂 

  Annonser

  En reaktion på ”Några appar för preppers

  Kommentera

  Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

  WordPress.com Logo

  Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

  Google+-foto

  Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

  Twitter-bild

  Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

  Facebook-foto

  Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

  Ansluter till %s